Az élet túl hosszú

Címkék: élet én idő élni

2013.12.11. 11:33

Nem, az élet túl rövid - válaszolnák sokan. A napok gyorsan elrohannak és hipp-hopp eltelnek hetek, hónapok, évek anélkül, hogy észre vennénk. Húszból harminc majd végül negyven lesz és így tovább. Legalábbis ez történik akkor mikor nem éljük meg a napokat. Mikor csak túl akarunk lenni mindenen. Folyton azt várjuk, hogy teljen el az idő. Teljen a munka idő, teljen a várakozás az orvosnál vagy a postán a sorban.
Panaszkodunk, hogy nincs elég időnk semmire, hogy nem elég az a napi 24 óra és, hogy az alvás csak idő pazarlás. Aztán mikor ez a sok sok idő végre eltelik akkor meg azon sírunk, hogy milyen rövid az élet és mennyire gyorsan tova röppen az egész. Csak egy múló pillanat.
Próbáltátok már valaha is megélni a napokat? Oda tenni magad mikor csinálsz valamit és nem csak tessék-lássék módjára csinálgatni akármit is csinálsz. Olyat tenni amit szeretsz és amiben örömöd leled vagy, ha nem is szereted, de megpróbálni normálisan végig csinálni. Aktívan részt venni a cselekményekben a saját életetekben és nem csak a kispadról figyelni mindent.
Aki próbálta az valószínűleg ismeri azt az érzést amikor az órák napokká, a napok hetekké és a hetek hónapokká tágulnak és élvezi minden egyes percét. Mikor annyi minden történik csak egyetlen hét alatt, hogy képtelenség mindenre emlékezni és a végén csodálkozol, hogy ez még csak egy hét volt. Mikor kifejezetten örülsz annak, hogy lassan vagyis tartalmasan telik az idő és nem sopánkodsz, hogy elszúrtál egy hetet a semmire és még így is milyen hosszú hét volt.
Ehhez nem kell se vagyon se szabadság, de még különleges képesség vagy személyiség sem. Csak egy aprócska rövid kis gondolat, hogy "élni akarok és részese akarok lenni a saját életemnek".

A bejegyzés trackback címe:

https://thethinker.blog.hu/api/trackback/id/tr865685843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása