nobody_1387293887.jpg_374x336

Egyszer jártam egy kiállítosan ahol kb. a következő volt írva egy padlóba süllyesztett szövegben.

"...emberek élnek és halnak, kis és nagy emberek. emberek akiknek az életéről soha nem fogunk tudni. akik csak eltűnnek a történelem süllyesztőjében mintha soha nem is léteztek volna. jön egy háború vagy természeti csapás és volt nincs és soha nem lesz aki megemlékezzen róluk."

  Erről pedig eszembe jut néhány újság cikk amibe címlap hír akkora betűkkel amik már lelógnak az oldalról, hogy XY sztárocska vagy csak híresség (mert azért van különbség) megkarcolta a bokáját és elcseppent kétcsepp vére. Amire csak annyit tudok mondani, hogy "ÉS?!".

  Több ezer emberrel történik meg naponta hasonló eset vagy még rosszabb. Velük mi lesz? Őket kifogja megemlíteni, hogy nyoma legyen létezésüknek? Valószínűleg senki, mert senki nem kíváncsi rájuk ugye?

  Persze nem lehet minden ember napjáról tudosítani folyamat, de azért szomorú, ha nincs aki később emlékezzen rád. Ha az életed csak tova röppent minden jelentősebb esemény nélkül. Mikor csak egy vagy a sok közül és senki nem vesz észre téged. Mikor csak eltűnsz mintha soha nem is lettél volna. 

  Ugyanakkor félelmetes is belegondolni hány milliárdnyi élet zajlott le a miénkhez hasonló módon már ezen a bolygón. Hány élet amik valószínűleg sokkal többet tettek a világban mint amennyiről mi tudunk akik meglehet sokkal többet adtak a világnak mint egy-egy nagyobb vezetője az emberiségnek.

  Mennyi ilyen élet zajlik jelenleg is már csak a szűk ismerettségi körödben. Mikor kisétálsz az utcára majd végig nézel az elhaladó embereken és belegondolsz, hogy minden egyes embernek hozzád hasonlóan megvannak a saját gondolatai, érzései, élményei, ismerettsége és ezzel együtt az élete és ez milliárdszorosan zajlik ezen a kis bolygón. Életek olyanok mint a Tied amit fontosnak tartasz és ők is fontosnak tartják a sajátjukat.

  Na, ha ebbe így mind sikerül vagy már sikerült belegondolni akkor rájössz, hogy a buszon melletted ülő vagy álló ismeretlen élete éppen annyira jelentős és fontos és érdekes mint annak az élete akiről egy-egy bulvár címlapján cikkeznek. 

  Az ő történetüket viszont nincs aki elmesélje és megörökítse. Csak mi vagyunk, hogy emlékezzünk azokra is akikről senki nem emlékezik meg még, ha nem is ismertük és azt se tudjuk élt-e.

A bejegyzés trackback címe:

https://thethinker.blog.hu/api/trackback/id/tr825696762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása