November közepe lehetett mikor egyik városi sétám során betettem a lábam Budapest egyik bevásárló központjába és rögtön ami arcon vágott egy 10 méter magas karácsonyfa! Első gondolataim között volt, hogy kivágom, felgyújtom, lekopasztom. Nem azért, mert karácsony ellenes lennék hanem mert November volt. Volt még kb. bő egy hónap karácsonyig, de már minden karácsonyi lázban égett.
  Pár nappal később rádiót hallgattam mikor felcsendült egy karácsonyi dal és kishíján kitéptem a füllhalgatót a fülemből, hogy "Nemááááár!". Egyáltalán semmi szükségem karácsonyi dalokra ősszel mégis mért kell a képembe vagy ezesetben a fülembe tólni mindent.
  Persze egyszerű a válasz és már agyon rágott téma. Piszok jó marketing és valahogy felkell lendíteni a téli vásárlási vágyat az embereknek. Vegyetek ajándékot! Vegyetek anyunak, apunak, kistestvérnek, nagytestvérnek, nagyszülőknek, rokonoknak, de vegyél még a kutyádnak meg macskádnak és 5 másik vadidegennek aki szembe jön veled az utcán.
  Mert hát a karácsony erről szól nem de? Mit nekünk szeretet ünnepe. Legyen inkább az ajándékozás ünnepe hiszen semmi más csak egy jó kifogás az egész, hogy kérjünk valami nagy és drága dolgot olyat amit amúgy nem mernénk kérni az év többi napján. Hiszen karácsony van a szeretet ünnepe, ha szeretsz akkor mutasd ki és vegyél ajándékot a másiknak, ha szeretnek úgyis megveszik nekem akármit kérek.
  Az év többi 364 napján kivéve Valentin napot ami ugyanez a kategória szóval akkor legyen csak 363 nap pedig felejtsük el az egészet. Akkor nem kell törődni a másikkal akkor nem kell kimutatni, hogy szeretjük egymást akkor nyugodtan tojhatunk egymás fejére. De karácsonykor akkor viszont halmozzuk el egymást.
  Kérdem én mint egyszerű ember. Tényleg szükség van erre? De, ha mégis szükség van tényleg telefonokat, tableteket, tvket meg kitudja miféle drága kütyüket esetleg ruhát vagy kitudja még miféle extrákat kell venni? Persze lehet valami kis aprósággal kedveskedni, de nem kell a csillagot is lekívánni és lehozni az égről.
  Tőlem karácsonykor nem kap senki semmit. Örülök, ha együtt van a család és ezt tudják ők is hiszen évek óta ezt teszem és mondom is. Senkitől nem várok ajándékot, mert nem erről szól és túl élem és túl élik ők is.
  Otthon fát díszítünk családdal. Sütünk főzünk. Este családi vacsora utána meg megnézünk egy-két filmet együtt. Persze ezt lehetne az év többi napján is így, de ebből a szempontból a karácsony egy különlegesebb nap amikor kicsit jobban oda rakja magát mindenki.
  Nem kellenek az ajándék hegyek.

A bejegyzés trackback címe:

https://thethinker.blog.hu/api/trackback/id/tr355678728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása